fbpx
GO UP
shanghai summer school poletni programi

Poletni programi

Izkušnja na kateri lahko gradiš celo življenje.

Nov jezik, novi prijatelji – nova perspektiva.

 

Pot na kitajsko bo najboljša odločitev, ki jo boš kadarkoli naredil/a.

 

Program Shanghai Summer je zastavljen na način, da predstavlja optimalno ravnovesje med učenjem jezika, poslušanjem predavanj uspešnih poslovnežev, spoznavanjem lepot kitajske kulture in odkrivanju zgodb vsakdanjih ljudi. Za akademski del izkušnje bo poskrbljeno z dopoldansko šolo kitajskega jezika in popoldanskimi delavnicami ter predavanji. Po predavanjih se bomo podali na ulice mesta kjer bomo sveže pridobljeno znanje nemudoma preizkusili in utrdili ter odkrili resnično bit mesta.

 

QUICK FACTS

Dolžina programa: 4 tedne

Datumi: 14. julija 2019  – 9. august 2019

 

ŠOLNINA

Strošek registracije v višini 200RMB se plača neposredno univerzi Donghua ob prihodu na poletno šolo

Super Early Bird Price: (do 31. Decembra 2018): 1190€

Early Bird Price: (do 15. marca Marca 2019): 1390€

Regular Price: (po 15th of Marcu 2019): 1590€

 


 

ŠTIPENDIJA

Kot udeleženec/ka Shanghai Summer Schoola lahko pridobiš štipendijo v višini 900€, ki jo podeljuje javni sklad Republike Slovenije. Preveri več pod zavihkom štipendija, kjer smo podrobno opisali kakšni so pogoji za pridobitev štipendije.

 


 

Kaj je vključeno v ceno poletne šole?

Udobje - Shanghai Summer School

Udobje

Nastanitev:

Cena poletne šole vključuje nastanitev v 2-posteljnih sobah mednarodnega študentskega doma Univerze Donghua. Vsaka soba je opremljena s hladilnikom in lastno kopalnico. Prav tako ima vsako nadstropje svojo kuhinjo ter pralnico.

Donghua University kampus se nahaja le 6 kilometrov od samega središča največjega mesta sveta. V kampusu je nastanjenih 22.000 študentov iz 38 različnih držav. Poleg same nastanitve nam kampus nudi stadion s tekaško stezo, več košarkarskih, nogometno ter teniška igrišča, 2 supermarketa ter 4 študentske menze kjer si lahko obrok privoščite za približno 3€.

Welcome orientation:

Z namenom čim bolj udobnega bivanja v tako velikem kampusu, prvi dan natančno spoznamo celotno njegovo okolico. Tako že takoj izveste kje se dobi najokusnejše rezance z govedino ter kje se nahaja tekaška steza kjer lahko porabite kalorije, ki jih boste pridelali med kosilom.

Amazing race:

Z namenom spoznavanja novih prijateljev že prvi dan pripravimo Amazing race. V naključno razdeljenih ekipah tako tekmujemo v različnih izzivih, ki se odvijajo na različnih koncih Šanghaja.

Paket dobrodošlice:

Večina nas v Šanghaj prihaja prvič, ob prihodu zato vsak dobi paket dobrodošlice, ki vključuje naš avtorski vodič po Šanghaju, Shanghai Summer School kratko majico, nahrbtnik ter zemljevid Šanghaja.

 

Intenzivni tečaj kitajskega jezika

 

Osnovna nit poletne šole v Šanghaju je Kitajščina. Jezik, ki ga govori največ ljudi na svetu. Kitajščina že nekaj časa ni več jezik prihodnosti,  je namreč jezik sedanjosti. V času trajanja Shanghai Summer School boste tako opravili 75 urni tečaj kitajščine, ki ga izvaja priznana Univerza Donghua.

Tečaj je razdeljen v 6 (HSK) zahtevnostnih razredov. Prilagojen je tako popolnim začetnikom kot tistim z zelo naprednim znanjem Kitajščine.  Na osnovni ravni predavanja potekajo v Angleščini, medtem ko tisti z naprednejšim znanjem obiskujete zahtevnejše tečaje kjer bodo predavanja potekala večinoma v Kitajščini.

Ob uspešno opravljenem končnem izpitu vam Univerza Donghua izda certifikat, ki je ovrednoten s 6ECTS kreditnim točkam.

Tečaj kitajščine - shanghai summer school
Kulturne aktivnosti - shanghai summer school

Kulturne delavnice

 

Bivanje na Shanghai Summer School se neprestano prepleta s spoznavanjem specifične kitajske kulture

Kuharska delavnica:

Kulinarika je najboljši način spoznavanja kulture nove kulture. S tem namenom je delavnica kuhanja izvrstnih kitajskih dumplingov postala nepogrešljiv del našega programa.

Tečaj kaligrafije:

Kitajska spada med civilizacije z najbogatejšo kulturo. Najbolj izrazito se to kaže skozi kaligrafijo. Ta predstavlja več kot tisoč let staro tradicijo, ki se je razvila z nastankom kitajske pisave in se je do danes ohranila kot samostojna zvrst umetnosti. Naše bivanje bomo tako izkoristili za spoznavanje te starodavne umetnosti.

Tea Experience:

 Posebno mesto v kitajski kulturi ima kultura pitja čaja. Skozi stoletja je tako postala nepogrešljiv del tako socialnega kot poslovnega življenja. Posebaj za to delavnico smo našli eno največjih poznavalk čaja v Šanghaju, ki nas s svojo energijo in strastjo vsako leto znova navdušuje nad spoznavanjem kulture pitja čajev.   

Poslovna predavanja

 

Kitajska postaja svetovna gospodarska velesila na področju telekomunikacij, biotehnologije, umetne inteligence, fintech industrije ter celo ekologije. Napovedi predvidevajo, da bo do leta 2030 Kitajska prehitela ZDA in postala največje gospodarstvo sveta. Ker se kitajski poslovni običaji precej razlikujejo od poslovnih običajev zahodnega sveta bomo eno predavanje namenili spoznavanju le teh, medtem, ko bosta dve predavanji namenjeni bolj specifičnim poslovnim temam.

 

Uvod v kitajsko poslovno okolje (gostujoči profesor)

Kitajski poslovni običaji (Izvaja X-node, start-up pospeševalnik) 

Start-up culture (Izvaja X-node, start-up pospeševalnik) 

poslovna predavanja - shanghai summer school
Turistični obiski - shanghai summer school

Turistični obiski

Celodnevni izlet v Suzhou – Benetke orienta:

Kitajsko poznamo predvsem kot moderno velesilo, kljub temu, da je pred stoletji že bila središče gospodarskega in kulturnega razvoja sveta. Takrat je Suzhou predstavljal eno izmed najbogatejših ter najbolj razvitih mest Kitajske. Domačini se tako radi hvalijo, da so takrat v Suzhovu živeli najbogatejši ljudje na svetu, Šanghaj pa je predstavljal  le eno izmed predmestij Suzhova.

Nočno križarjenje po reki Huangpu:

Zgodovina Šanghaja je močno povezana z reko Huangpu, iz katere se je majhna ribiška vasica razvila v svetovno finančno središče ter največje mesto sveta.  Danes reka Huangpu, ki mesto deli na tradicionalni in moderni del, ne predstavlja le pomembne prometne poti temveč tudi zelo pomembno središče družabnega dogajanja mesta. Ni lepšega kot večerno križarjenje po reki ter opazovanje kontrastov mesta, ki se kažejo na eni strani kot finančno središče z najvišjimi stolpnicami sveta ter na drugi strani kot nizke kolonialne zgradbe zgrajene ob koncu 19. stoletja.

Obisk Shanghai Tower-ja:

Po številu nebotičnikov se Šanghaj uvršča v sam vrh velemest. Z nedavnim odprtjem Šanghaja Towera-ja pa je Šanghaj dokončno dobil svoje mesto med največjimi. S 625 metri višine je Shanghai Tower namreč 2. najvišja stolpnica sveta.

Nočno kolesarjenje po središču Šanghaja:

Zagotovo ena najljubših aktivnosti med udeleženci Shanghai Summer School je nočno kolesarjenje ter raziskovanje skritih kotičkov mesta, ki se nadaljujejo z polnočno vožnjo po Nanjing road, glavni sprehajalni ulici Šanghaja, ki nas nato vodi do nabrežja reke Huanghpu, kjer nato s pivom v roki vstopimo v nov dan.

Zabava!

Obisk nogometnega derbija:

Edinstven občutek je stati na stadionu, obdan z 80.000 navijači, ki kot v transu pozdravljajo nastope nogometašev, ki zastopajo barve njihovega nogometnega kluba. Derbi med Šanghajem in ter glavnim mestom Pekingom ima še poseben čar odkar v Šanghaju igrajo nekateri največji zvezdniki svetovnega nogometa. Ker Šanghaja ne obiščeš vsak dan je obisk nogometne tekme obvezen del programa.

Nočno življenje:

“Shanghai is all about work hard, play hard” je pogost opis mesta, ki ga boste slišali med bivanjem na Summer Schoolu. Mi bomo poskrbeli, da boste ob napornem urniku v tej svetovni metropoli popolnoma spoznali pomen besedne zveze “play hard”. Ker mesto dobro poznamo bomo ob pomoči lokalnih managerjev klubov zagotovili edinstveno izkušnjo za katero smo prepričani, da je ni mogoče doživeti nikjer na svetu.

Zabava - Shanghai Summer School

 

Imaš še več vprašanj? Preveri zavihek FAQ (pogosto zastavljena vprašanja) oz. se dogovori se za Skype pogovor z našim predstavnikom.

shanghai summer school logo donghua university

 

UNIVERZA DONGHUA

 

Univerza Donghua je popoln partner poletne šole. Zaradi svoje akademske odličnost združene s pluralnostjo študentskega kampusa omogoča resnično globalno izkušnjo. Univerza Donghua je med prvimi na kitajskem odprla vrata tujim študentom. Danes v njenem osrednjem kampusu Yan’an prebiva več kot dvajset tisoč študentov in profesorjev.  Uspešna je na različnih strokovnih področjih, na področju vesoljske tekstilne tehnologije pa tvori sam vrh – Univerza Donghua je za potrebe kitajskega vesoljskega programa razvila obleko za sprehode po vesolju.

 

 

KOMU JE SHANGHAI SUMMER SCHOOL NAMENJEN

 

Shanghai Summer School je narejen z mislijo na vse svobodomiselne, odločene narediti korak naprej. Je za avanturiste, za tiste, ki potrebujejo svež začetek in tudi tiste, ki že vedo kam so namenjeni.

Kot Šanghaj sam je tudi naša Globalna družina zelo raznolika. Našo skupnost so tekom let obogatili ljudje razičnih starosti in ozadij. Skupaj nas druži neverjetno veselje do življena.

 

Imaš še vedno ne razjasnjena vprašanja? Vedno smo dosegljivi preko maila nihao@shanghaisummerschool.org, lahko pa nam pišeš v Facebook Messenger oz. se dogovori za Skype pogovor z našim predstavnikom. 

Si pripravljen/a na izkušnjo, ki ti bo spremenila življenje?