fbpx
GO UP
shanghai summer school naša zgodba

Naša zgodba

Organizacija Shanghai Summer School je neskončen proces. Radi rečemo, da je naša šola živ organizem, ki se neprestano razvija ter raste. Tudi mi rastemo.  Vsak dan nastjajo nove ideje, vsaka poletna šole je šola tudi za nas.

Tako vsako leto stremimo k temu, da se vsaj en posameznik oz. posameznica pretekle šole pridruži ter kot enakovreden član/ica, s svojo mladostno energijo nadaljuje zgodbo kot del ekipe -teama.

Kdo ve, mogoče se nam prihodnje leto pridružiš ravno ti. 🙂

 

Naša zgodba

Večina od nas je že dlje časa močno povezana s Kitajsko. Nekateri smo tu živeli, drugi študirali, tretji delali. Pri tem pa smo ustvarjali spomine in izkušnje, ki so nas za vedno povezale s Kitajsko.

Kot vse dobre zgodbe se je tudi naša začela povsem nepričakovano.

Gregor in Vid sta postala prijatelja, ko sta se pred leti naključno spoznala v Šanghaju. Ugotovila sta, da delita enako navdušenje nad Kitajsko, kljub temu pa še zdaleč nista niti slučajno slutila, da bosta že leto kasneje v Šanghaju skupaj vodila poletno šolo.

Pol leta kasneje je med poslovno potjo v Hong Kongu Gregor tako prišel na idejo o poletni šoli. Pri tem seveda ni pomislil na časovno razliko doma, ko je s to idejo Vida vrgel iz postelje. Kljub pozni uri je bil Vid navdušen nad idejo…

Nekaj dni kasneje sta naredila seznam najpomembnejših korakov za izvedbo lastne šole. Pri tem je bil ključnega pomena pridobitev partnerske univerze v Šanghaju. Po skoraj 300 izmenjanih mailih z različnimi univerzami jima je uspelo skleniti dogovor ravno z univerzo s katero sta si najbolj želela sodelovati, z ugledno Donghua University.

Tako je manj kot 3 tedne po jutranjem klicu, ki je Vida vrgel iz postelje nastal Shanghai Summer School.

 

Kontaktiraj nas

Imaš idejo za katero misliš, da bi izboljšala Shanghai Summer School, nas želiš bolje spoznati ali pa imaš le vprašanje povezano s poletno šolo? Piši nam.

Dosegljivi smo preko e-maila SummerSchool@Shanghai.si, še lažje pa bo, če nam pišeš kar v Facebook chat.

shanghai summer school ekipa gregor strnad

Gregor Strnad

Co-founder

Co-founder, Project Coordinator – Gregor je ambiciozen mladi podjetnik in poznavalec kitajske poslovne kulture. Vez, ki ga povezuje s kitajsko sega že v njegovo mladost in se je tekom časa le še okrepila. S študijem v Šanghaju in številnimi obiski Kitajske pozna mnoge zanimive podrobnosti o mestu in o državi. Izkušnjo kitajskega velemesta je tekom let spoznaval skozi najrazličnejše vloge in hkrati nabiral neprecenljive življenjske izkušnje. Te izkušnje danes s pridom uporablja pri različnih projektih, nekaj katerih je preraslo v mlada podjetja. Gregor je izkušen organizator različnih dogodkov, me drugim več Poletnih šol v Šanghaju v preteklih letih. Je vsestranski športnik, vedno odprt za dobre ideje.

shanghai summer school ekipa vid skvarča

Vid Skvarca

Co-founder

Co-founder, Head of Programme – Vid je velik ljubitelj Kitajske kulture in jezika, predvsem pa zelo dobro pozna Šanghaj. Prvič se je s Šanghajem srečal leta 2014, ko se je udeležil poletne šole. Od takrat naprej nič ni bilo več isto. Tako se je kmalu po končani poletni šoli vrnil v Šanghaj, kjer je nadaljeval magistrski študij na ugledni Šanghajski univerzi Tongji. Med študijem je izpopolnil znanje kitajščine. Sedaj je zaposlen v uspešnem biotehnološkem podjetju, prosti čas pa namenja ustvarjanju Shanghai Summer Schoola.

Yumei Foong

Head of Community, Content and Social Media Manager

Andrej Dobnikar

COO

Judy Ji

Project Manager

International Student Admissions Department at Donghua University

Email  | LinkedIn 

Aljaz Blazun

Location Manager

@Aljazblazun  | LinkedIn