GO UP
Image Alt

Kako deluje

Izkušnja na kateri lahko gradiš celo življenje.

Nov jezik, novi prijatelji – nova perspektiva.

 

Pot na kitajsko bo najboljša odločitev, ki jo boš kadarkoli naredil/a.

 

Program Shanghai Summer je zastavljen na način, da predstavlja optimalno ravnovesje med učenjem jezika, poslušanjem predavanj uspešnih poslovnežev, spoznavanjem lepot kitajske kulture in odkrivanju zgodb vsakdanjih ljudi. Za akademski del izkušnje bo poskrbljeno z dopoldansko šolo kitajskega jezika in popoldanskimi delavnicami ter predavanji. Po predavanjih se bomo podali na ulice mesta kjer bomo sveže pridobljeno znanje nemudoma preizkusili in utrdili ter odkrili resnično bit mesta.

KOMU JE SHANGHAI SUMMER SCHOOL NAMENJEN

Shanghai Summer School je narejen z mislijo na vse svobodomiselne, odločene narediti korak naprej.

Je za avanturiste, za tiste, ki potrebujejo svež začetek in tudi tiste, ki že vedo kam so namenjeni.

Kot Šanghaj sam je tudi naša Globalna družina zelo raznolika. Našo skupnost so tekom let obogatili ljudje razičnih starosti in ozadij. Skupaj nas druži neverjetno veselje do življena.

 
Odstotek delodajelcev, ki pravi, da iščejo osebnostne lastnosti, za katere je bilo ugotovljeno, da so izboljšane s študijem ali usposabljanjem v tujini.
Študentov z mednarodnimi izkušnjami si predstavlja v prihodnosti živeti v tujini.
Odstotek delodajalcev, ki pravi da so mednarodne izkušnje pomembne.
Delodajalcev pravi, da imajo diplomamnti z mednarodnimi izkušnjami bolj odgovrne položaje v profesionalnem svetu.

 

KAJ JE VKLJUČENO

 • Eno-mesečno bivanje v dvo-posteljnih sobah mednarodnega študentskega doma v kampusu Donghua Univerze
 • Predstavitev univerzitetnega kampusa in centra Šanghaja
 • Paket dobrodošlice (Vodič SOS, Shanghai Summer School kratka majica, zapestnica in nalepke ter spletni zamljevid Šanghaja)
 • Centralno locirana nastanitev v študentskih domovih (28 nočitev)
 • Intenzivna šola kitajščine (68 ur predavanj) – Tečaj je enakovreden 6 ECTS kreditnim točkam.
 • Donghua University in Shanghai Summer School certifikat o opravljeni izkušnji
 • Kulturne delavnice
 • Poslovna predavanja
 • Obiski podjetij
 • Enodnevni izlet v Suzhou – “Benetke vzhoda”
 • Obisk druge najvišje zgradbe sveta – Shanghai Tower
 • Nočna vožnja z ladijo po reki Huangpu – večerni ogled mestne panorame
 • Ekskluzivne večerne zabave (vstop na listi VIP, rezervacija miz)
 • Podpora 24/7

Še podrobneje je program opisan pod zavihkom FAQkjer smo skušali čim bolj podrobno odgovoriti na vprašanja, ki nam jih pogosto zastavijo bodoči udeleženci.

 

 

UNIVERZA DONGHUA

Univerza Donghua je popoln partner poletne šole. Zaradi svoje akademske odličnost združene s pluralnostjo študentskega kampusa omogoča resnično globalno izkušnjo. Univerza Donghua je med prvimi na kitajskem odprla vrata tujim študentom. Danes v njenem osrednjem kampusu Yan’an prebiva več kot dvajset tisoč študentov in profesorjev.  Uspešna je na različnih strokovnih področjih, na področju vesoljske tekstilne tehnologije pa tvori sam vrh – Univerza Donghua je za potrebe kitajskega vesoljskega programa razvila obleko za sprehode po vesolju.

CENA & STRUKTURA SHANGHAI SUMMER SCHOOL

4 tedenski program z vključenim bivanjem

Program in cenik za Shanghai Summer School 2019 bo objavljen 1. decembra 2018.

Program se uradno začne v nedeljo 15.7.2018 z nastanitvijo v sobe in spoznavnimi aktivnostimi.

Shanghai Summer School se zaključi 12.8.2018 z zaključno slovesnostjo, podelitvijo certifikatov in poslovilno zabavo.

Spodaj je predstavljen okviren plan programa. Celotna struktura šole in vključujočih delavnic, potek poletne šole in postopek plačila Shanghai Summer School je podrobno predstavljen pod zavihkom FAQ(Pogosto zastavljena vprašanja).

 

1. Teden

Otvoritvena slovesnost, Spoznavne aktivnosti, Kitajščina, Language Practise, Gostujoči predavatelj, Kulturne delavnice, Tai Chi

2. Teden

Kitajščina, Language Practise, Nočno križarjenje po reki Huang Pu, Obisk Shanghai Tower, Gostujoči predavatelj, Kulturne delavnice, Obisk nogometne tekme

3. Teden

Kitajščina, Language practise, 2-dnevni izlet v Hangzhou, Kuharske delavnice, Poslovno predavanje, Nočno kolesarjenje po Shanghaju

4. Teden

Kitajščina, Gostujoči predavatelj, Obisk Start-Up pospeševalnika, Zaključni izpit

ŠTIPENDIJA

Kot udeleženec/ka Shanghai Summer Schoola lahko pridobiš štipendijo v višini 900€, ki jo podeljuje javni sklad Republike Slovenije. Preveri več pod zavihkom štipendija, kjer smo podrobno opisali kakšni so pogoji za pridobitev štipendije.

Želiš izvedeti več? Preveri zavihek FAQ kjer smo še podrobneje razložili vsa vprašanja, ki se ti najverjetneje sedaj porajajo v mislih.☺

Luka

Edinstvena izkušnja, ki ti odpre popolnoma nova obzorja. Priznati moram, da sem šele v Šanghaju prvič dobil občutek kako velik je dejasnko svet. Med Summer Schoolom sem spoznal ljudi praktično z vseh celin sveta. Vsekakor izkušnja, ki jo bom pomnil še zelo dolgo. Naslednje leto vas ponovno obiščem v Šanghaju! 

Karmen

Prijava na Shanghai Summer school, je bila definitivno ena mojih naboljših odločitev. Shanghai je mesto, ki te izziva da postanes nekaj boljšega, da si dovoliš sanjati. Je mesto, ki nikoli ne spi in menim, da vsak lahko v njemu najde nekaj svojega. Hvala vam, da ste mi omogočili noro izkušnjo na Kitajskem, v najboljši družbi!

Imaš še vedno ne razjasnjena vprašanja? Vedno smo dosegljivi preko maila nihao@shanghaisummerschool.org ali lahko pa nam pišeš kar v Facebook Messenger

 

Si pripravljen/a na izkušnjo, ki ti bo spremenila življenje?